Pachetel vegan de calatorie

Călătoriile sunt pentru mine un stil de viață. Mai tot timpul sunt pe drumuri, așa că la mine nu se poate aplica vorba aia cu „mănânc ce-o fi”, mai ales că produsele animale nu fac parte din alimentația mea. Îmi place să gust bucatele locale, dar tot timpul am ceva pregătit de acasă, ca să evit umblatul îndelung după mâncare, căci nu asta e esența unei călătorii.

  1. Nuci de toate felurile și batoane de cereale. Sunt ca o veveriță care mănâncă putin și des, așa că în rucsacul meu o să găsești întotdeauna alune, nuci, migdale, combinate cu fructe deshidratate. Nu îmi lipsesc nici batoanele de curmale, de semințe, diverse cereale, iar cele de susan vă spun sincer că sunt mega energizante.
  2. Humus. E genial alături de o caserolă plină cu legume proaspăt tăiate:  bețișoare de morcov, ardei, castraveți, apio.img_2645-editado
  3. Orez cu legume, preparat de acasă, în caserole. Varianta pentru picnic în natură.
  4. Burgeri vegani din năut, fasole roșie sau soia. In lanțurile de fast food care au în meniu variante de burgeri vegani, preturile sunt supraevaluate. De fapt, se profită cam peste tot de sigla „vegan” pe un produs și nu vreau să cumpăr produse la suprapreț, când le pot face în varianta home made, de mânuțele mele, deplin conștientă de ce mănânc.img_8693
  5. Fructe. Doar pentru varianta în care plec „in the midlle of nowhere”. Dacă nu, cel putin în Spania, țara prin care bântui în aceasta perioadă, găsesc oriunde „fruterii” dotate cu legume mereu proaspete. Fructele sunt întotdeauna o varianta bună pentru drumeție, pentru ca conțin carbohidrați cu absorbție rapidă. Mai exact, digerându-se cel mai rapid, fructoza naturala din fructe iți va da energia necesara sa iți continui drumul, fără să simți nevoia altor stimulente precum cafea, energizante, batoane gen snikers, pentru că acest tip de „artificii” iți vor da o bombă de energie pe termen scurt, urmând ca apoi să te simți slăbit și mai obosit decât înainte de consum.

    6.Sandvișuri. In perioadele când sunt acasă, evit cât pot de mult consumul de gluten. In călătorii însa, reprezintă o bună variantă „take-away”. Cu fasole bătută, soia, tofu, avocado, vinete, sandvișurile sunt varianta perfectă a unei mese sănătoase, fără a fi nevoie nici măcar să te întrerupi din explorat.

    Eu zic că putem să trăim simplu și frumos. Chiar și când suntem tot timpul pe drumuri. 🙂 Hai să ne bucurăm de câte lucruri minunate ne-a lăsat la îndemână natura și să nu ne mai găsim scuze să ne hrănim frumos și sănătos, fără a mai răni pe nimeni pentru propriul confort! E simplu și ușor, e minunat!

4 gânduri despre „Pachetel vegan de calatorie”

Lasă un comentariu